Uitstroom

Leerlingen van de vmbo-stroom schakelen bijna allemaal na het derde leerjaar naar de bovenbouw van het reguliere voortgezet onderwijs (vmbo). Zij behalen daar hun diploma.

Schoolverlaters
In het schooljaar 2016-2017 hebben 20 leerlingen het Auris College Leiden verlaten. Hiervan zijn 13 leerlingen naar het regulier voortgezet onderwijs gegaan, 1 leerlingen is doorgestroomd naar het mbo, 3 leerlingen zijn op een reguliere arbeidsplaats aan het werk gegaan. Er zijn 3 leerlingen naar een andere school voor voorgezet onderwijs gegaan.

In het schooljaar 2015-2016 hebben 29 leerlingen het Auris College Leiden verlaten. Hiervan zijn 15 leerlingen naar het regulier voortgezet onderwijs gegaan, 28 leerlingen zijn doorgestroomd naar het mbo, 6 leerlingen zijn op een reguliere arbeidsplaats aan het werk gegaan. Er zijn 16 leerlingen naar een andere school voor voortgezet speciaal onderwijs gegaan.

In het schooljaar 2014-2015 hebben 27 leerlingen het Auris College Leiden verlaten. Hiervan zijn 12 leerlingen naar het regulier voortgezet onderwijs gegaan, 3 leerlingen zijn doorgestroomd naar het mbo, 7 leerlingen zijn op een reguliere arbeidsplaats aan het werk gegaan. Er is 1 leerling naar een andere school voor voortgezet speciaal onderwijs gegaan.

De school heeft de ambitie om van de einduitstroom Praktijkstroom 20% van de leerlingen naar het mbo te laten uitstromen. Omdat wij ernaar streven om alle leerlingen van de vmbo-stroom uit te laten stromen naar het reguliere vmbo is de uitstroomnorm naar het vmbo regulier 100%.

Bestendiging
Wij volgen jaarlijks of onze uitstroomadviezen goed zijn geweest, of de oud-leerling nog doet wat wij hebben geadviseerd. Het Auris College Leiden heeft de ambitie om een bestendiging van minimaal 80% te halen. Als er sprake is van een onderwijstype bij een leerling, dan onderzoeken wij de oorzaak hiervan.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2013-2014 zijn uitgestroomd, is er bij 23 van de 28 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 82%. Bij 6 leerlingen is geen sprake van bestendiging. Dit is 18%.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2014-2015 zijn uitgestroomd, is er bij 26 van de 27 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 96%. Bij 1 leerling is geen sprake van bestendiging. Dit is 4%.

Van de leerlingen die in het schooljaar 2015-2016 zijn uitgestroomd, is er bij 19 van de 20 leerlingen sprake van bestendiging; de leerlingen zitten nog steeds op het type onderwijs waarvoor gekozen is. Dit is 95%. Bij 1 leerling is geen sprake van bestendiging. Dit is 5%.